ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ CORIGLIANO-ROSSANO

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΒΙΩΣΙΜΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ CORIGLIANO-ROSSANO

Η συζήτηση για το θέμα του SS106 προκαλεί όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στους θεσμούς. Το ραντεβού επιβεβαιώνεται για την ερχόμενη Δευτέρα (10.01.2021) στις 17:30.

Το Υπουργείο Βιώσιμων Υποδομών και Κινητικότητας έχει εκφράσει σημαντικό ενδιαφέρον για τη δημόσια εκδήλωση που διοργανώθηκε για την προσεχή 10η Ιανουαρίου 2021 με τίτλο: «Ένας νέος SS106 σε ένα ανανεωμένο όραμα της επικράτειας είναι δυνατό: απλά πρέπει να το θέλεις».

Δυστυχώς, λόγω δεσμεύσεων που έχουν ήδη αναληφθεί στο παρελθόν, ο υπουργός Giovannini δεν θα μπορέσει να παραστεί. Ωστόσο, η Γραμματεία του Υπουργού έκανε ό,τι μπορούσε για να επικοινωνήσει, στον Πρόεδρο της Εθελοντικής Οργάνωσης “Basta Vittime Sulla Strada Statale 106” («Φτάνει με τα Θύματα Στην Επαρχιακή Οδό»), Leonardo Caligiuri ότι θα ακολουθήσει την πρωτοβουλία ο Δρ Felice Morisco, (Γενικού Διευθυντή Δρόμων και Αυτοκινητοδρόμων), ο Καθηγητής Armando Cartenì και ο Μηχ. Giuliano Colangeli (Δομή τεχνικής αποστολής στρατηγικής κατεύθυνσης, ανάπτυξης υποδομών και υψηλής επιτήρησης) καθώς και ο Δρ Andrea Capuani (Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Οδοποιίας και Αυτοκινητοδρόμων και Εποπτείας και Ασφάλειας στις Οδικές Υποδομές – Div2 – Προγραμματισμός δικτύου ANAS Α.Ε.).

Η προσοχή που έδωσε ο υπουργός, Enrico Giovannini, στην πρωτοβουλία, που οργανώθηκε από κοινού από την “OdV* Basta Vittime Sulla Strada Statale 106, την επιτροπή Magna Graecia και Corigliano-Rossano Futura – δήλωσαν οι Leonardo Caligiuri, Domenico Mazza και Tonino Caracciolo – είναι αρκετά εξαντλητική ως προς το πόσο το Υπουργείο Υποδομών είναι προσεκτικό στο να αφουγκραστεί το Ιόνιο έδαφος στο πλαίσιο της διαδικασίας που μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή Νέας Κρατικής Οδού 106 νότια της περιοχής της Σύβαρης.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι οι σημαντικότεροι Αναφορείς των πιο αναγνωρισμένων Τμημάτων εκτός από τη Δομή της Τεχνικής Αποστολής έχουν οριστεί να ακολουθήσουν την πρωτοβουλία.

Υπό αυτή την έννοια, η ευκαιρία της 10ης Ιανουαρίου 2021, με δωρεάν χορηγία του Δήμου Corigliano-Rossano, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κόκκινη Αίθουσα του παλατιού San Bernardino στο Corigliano-Rossano (στο ιστορικό κέντρο της συνοικίας Rossano), πρέπει να θεωρείται απαραίτητη. Το ίδιο θα επιτρέψει στην επικράτεια της Ιόνιας Αψίδας, της Συβαρίτιδας και του Κρότωνα να μπορεί να κάνει γνωστές ιδέες και προτάσεις απαραίτητες για την υλοποίηση ενός αναγκαίου και μη αναβαλλόμενου πλέον έργου υποδομής για την τύχη μιας τεράστιας έκτασης της Περιοχής.

Η πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί σε συμμόρφωση με την αντι-Covid νομοθεσία. Θα είναι δυνατή η είσοδος μόνο εάν έχετε στην κατοχή σας το super-green pass και φοράτε μάσκα Ffp2.

*OdV: Εθελοντική Οργάνωση

Γραφείο Τύπου — Επιτροπή Magna Graecia

μετάφραση στα ελληνικά: mgrecianews.com

Dimitrio Am