Γραφείο Είσπραξης Οργανισμού Εσόδων. Στον πόλεμο των λοφίων, οι συγκεντρωτισμοί είναι αχαλίνωτοι.

Γραφείο Είσπραξης Οργανισμού Εσόδων. Στον πόλεμο των λοφίων, οι συγκεντρωτισμοί είναι αχαλίνωτοι.

Μεταξύ των πιθανών νέων κατανομών του υποκαταστήματος, φαίνεται ότι θα προκύψει και μια στροφή από το Corigliano-Rossano στη Σύβαρη.

Η ιστορία που διαδραματίζεται στο ευαίσθητο θέμα του Γραφείου Είσπραξης της Υπηρεσίας Εσόδων φαίνεται να προσλαμβάνει, σχεδόν σε καθημερινή βάση, χαρακτηριστικά που για να την αποκαλέσουμε λεπτή θα ήταν υποτίμηση.

Εδώ και αρκετό καιρό, η κεντρική διεύθυνση της Ρώμης έχει ζητήσει τη μετατόπιση των γραφείων από τις σημερινές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην περιφέρεια Corigliano-Rossano σε άλλη τοποθεσία. Τα λειτουργικά έξοδα του κτιρίου, που σήμερα ενοικιάζεται, κρίθηκαν επαχθή.

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή έδωσε πλήρη διαθεσιμότητα για τη μεταφορά του γραφείου σε ακίνητο που έχει στην ιδιοκτησία της, πληρώνοντας όλα τα έξοδα που αφορούν στη διαχείριση του κτιρίου. Πρακτικά προσφορά χώρων με δωρεάν δανεισμό στο εν λόγω ίδρυμα.

Αυτή η διαθεσιμότητα προωθήθηκε επίσης από τον γειτονικό δήμο του Cassano allo Jonio. Εδώ έχουν τεθεί στη διάθεση της Αρχής ογκομετρήσεις που βρίσκονται στη Σύβαρη.

Όλα αυτά δημιουργούν έναν πόλεμο μεταξύ των φτωχών σχετικά με μια πιθανή μεταβίβαση των γραφείων από την βυζαντινή πόλη στην κοινότητα της Σύβαρης.

Με λίγα λόγια, δεν καταλαβαίνω λόγους για τους οποίους η Κεντρική Διοίκηση σκέφτεται να μεταφέρει τη θέση των γραφείων σε εξωδημοτικούς χώρους. Πρώτα από όλα γιατί ο Δήμος, φιλοξενώντας ιστορικά το περιφερειακό παράρτημα της Αρχής, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα για την παροχή άλλης κατοικίας στην ίδια περιοχή της πόλης. Η πράξη αυτή θα μείωνε το κόστος ενοικίασης και διαχείρισης του κεντρικού φορέα. Και πάλι, γιατί το κίνητρο για πιθανή μετακίνηση του εν λόγω διοικητικού μηχανισμού στη Σύβαρη είναι παράλογο, καθώς δεν θα συμβιβαζόταν με τις επαγγελματικές απασχολήσεις της περιοχής.

Φαίνεται περίεργο, αλλά στο Ιόνιο Πέλαγος, τα επιχειρήματα χαμηλού αναστήματος συνεχίζουν να έχουν απήχηση και όχι επιχειρήσεις αξίας και οράματος για ολόκληρη την επικράτεια. Ωστόσο, οι πρόσφατες αντιξοότητες που επηρέασαν αρνητικά τη διοικητική ιστορία των τόπων θα έπρεπε να μας είχαν διδάξει κάτι. Προφανώς, αξίζουν προσοχής οι εκπομπές χυδαίου επαρχιωτισμού, σχεδιασμένες να αναπαριστούν θέατρα στα οποία αγωνίζονται να αποψιλώσουν ένα επιχείρημα για να ενισχύσουν ένα άλλο.

Η χρήση του μετριασμού μιας πιθανής διευθέτησης των γραφείων στη Σύβαρη, επικαλούμενη το γεγονός ότι το υποκατάστημα Castrovillari θα συγκεντρωθεί επίσης στα μελλοντικά κεντρικά γραφεία της Συβαρίτιδας, υποδηλώνει κακή γνώση των τόπων και παντελή έλλειψη κοινής λογικής. Πρώτα απ΄όλα, επειδή η εδαφική περίμετρος των κοινοτήτων που ανήκουν στο Castrovillari σχετίζεται με περιβάλλοντα κοιλάδων. Αυτά, επομένως, δεν θα συμφωνούσαν με την πραγματικότητα της ακτής. Και πάλι επειδή μόνο τα αποκλίνοντα οράματα των περιοχών και της επικράτειας θα μπορούσαν να κάνουν αξιώσεις, προς τους πολίτες που διαμένουν στις κοινότητες του άνω Τυρρηνιανού και του εσωτερικού Pollino, της ανακατεύθυνσης στην πραγματικότητα εντελώς εκτός πλαισίου σε σχέση με τις περιοχές τους. Στην προκείμενη περίπτωση η Σύβαρη, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να ειπωθεί και για οποιαδήποτε άλλη περιοχή στη γραμμή των ακτών του Ιονίου Πελάγους.

Μεταξύ άλλων, η πρόσφατη ερώτηση που σχετίζεται με την ίδρυση του νέου δικαστικού μεγάρου του Pollino που κατέκλυσε το πρώην μέγαρο του Rossano έδειξε, χωρίς φόβο οποιασδήποτε άρνησης, όλα τα όριά του και τη μη διαχειρίσιμότητά του. Όλο και περισσότερο συγκέντρωσε πληθυσμούς που κυμαίνονται από την κοιλάδα Nicà (πολύ πιο κοντά στον Κρότωνα για εξαιρετικούς γεωγραφικούς λόγους και εντελώς εκτός πεδίου σε σύγκριση με το Pollino) με δήμους που κλίνουν προς τη Scalea που βρίσκεται στη Riviera dei Cedri, η οποία είναι μια εντελώς διαφορετική γεωγραφική πραγματικότητα.

Επομένως, εάν το Castrovillari έχει προβλήματα έδρας, θα πρέπει να μελετηθούν εναλλακτικές λύσεις. Θα πρέπει όμως να γίνει με την αξιολόγηση προτάσεων που σέβονται τα πλαίσια της περιοχής στην οποία απευθύνεται ο κλάδος.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, στο Ιόνιο, να μας φέρονται με τρόπο αεγνή μόνο και μόνο επειδή από τη Ρώμη και από τις επαρχιακές συγκεντρωτικές παραφυάδες αναφοράς της Αρχής, κάποιος αποφάσισε να συγκρουστεί με τη γεωγραφία.

Αρκεί να δούμε πού βρίσκονται τα περιφερειακά γραφεία του Οργανισμού Εισπράξεων και ακόμη και ένα άτομο με μέση ευφυΐα θα καταλάβαινε ότι παραμένουν όλα στα κύρια περιφερειακά αστικά κέντρα.

Το να πεις Σύβαρη και να πεις Συβαρίτιδα δεν σημαίνει να εκφραστείς με όρους που μπορούν να θεωρηθούν συνώνυμοι.Η Συβαρίτιδα είναι μια περιοχή που, είτε αρέσει είτε όχι, έχει διοικητικό οδηγό αναφοράς στο κύριο αστικό της κέντρο. Η Σύβαρη είναι ένα μέρος με μεγάλη και αμέτρητη ιστορία. Αυτό θα επαναξιολογηθεί και θα επαναλειτουργήσει ως τουριστικός-πολιτιστικός απόηχος διεθνούς απήχησης.

Ωστόσο, οι ιδιαιτερότητες του τόπου δεν μπορούν, έντεχνα, να μετατραπούν σε ένα απίθανο διοικητικό κέντρο. Όλο και περισσότερες συγκεντρωμένες περιοχές που συνήθως κλίνουν προς το άνω Τυρρηνικό Πέλαγος και που δεν μοιράζονται τίποτα με τη Συβαρίτιδα ως γεωδιοικητική αναφορά. Αντιθέτως, εργαζόμαστε για να βελτιστοποιήσουμε την αξία της επωνυμίας Σύβαρη μαζί με τις άλλες αρχαίες ελληνικές αποικίες σε ένα ιστορικό, πολιτιστικό και συναισθηματικό πλαίσιο παγκόσμιου διαμετρήματος: τη Magna Greacia/Μεγάλη Ελλάδα.

Άρα, σταματήστε με αυτά τα επιπόλαια δράματα. Από την άλλη πλευρά, είναι χρήσιμοι μόνο για την επιδίωξη των συμφερόντων των συγκεντρωτικών δυνάμεων. Χαίρονται που εφαρμόζουν τα δόγματα του διαίρει και βασίλευε. Λειτουργικά, αυτά, για να δημιουργήσουν εδαφικές διαιρέσεις με στόχο να εγγυηθούν μερίδες εκλογικών φέουδων για να ικανοποιήσουν εγωιστικές προσωπικές επιδιώξεις. Όλα αυτά, με το βάρος να ξεχνάμε το καλό των πολιτών και των κοινοτήτων.

Χρησιμοποιήστε το μέτρο της λογικής! Οι διοικητικές αλλαγές είναι ευπρόσδεκτες, αλλά όταν είναι απαραίτητο για τη διόρθωση των στρεβλώσεων που δημιουργούνται από τις αποκλίνουσες γεωμετρίες των συγκεντρωτισμών. Σεβασμός, λοιπόν, των πλαισίων και των οικονομιών στις οποίες ψηφίζονται οι περιοχές. Και θα πρέπει να γίνει, κυρίως, μη παραβιάζοντας τους εύστοχους προορισμούς των Πόλεων και τις σχετικές περιοχές αναφοράς.

Η στρέβλωση των περιοχών με κατάλληλες ιδιαιτερότητες για την εφεύρεση απίθανων στη σύλληψη περιβλημάτων όχι μόνο προκαλεί βλάβη στο εν λόγω σώμα, αλλά αντηχεί αρνητικές υπηρεσίες σε όλες τις κοινότητες που εμπλέκονται και έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Δικαστήριο του Castrovillari.

Domenico Mazza 

Γραφείο Τύπου — Επιτροπή Magna Graecia

μετάφραση στα ελληνικά: mgrecianews.com

Dimitrio Am